Titta

UR Samtiden - Sockerchocken

UR Samtiden - Sockerchocken : Sockerchocken

Programmet är inte tillgängligt

Det här programmet saknar just nu rättigheter för att spelas upp på UR Skola.

Sockerchocken

Produktionsår:
Längd:
Tillgängligt till:

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm granskar historien bakom våra kostråd. Aldrig tidigare har vi ätit så mycket socker som nu. Det kan vara orsaken till den pågående epidemi av fetma och diabetes som sveper över världen. Mindre fett i maten skulle ge oss mindre fett på kroppen men det blev precis tvärtom. Främst är det kolhydraterna som är boven i dramat, menar Ann Fernholm. Inspelat den 23 maj 2013. Arrangör: Stockholms stadsbibliotek.

Ämnen:
Biologi > Kropp och hälsa, Idrott och hälsa > Hälsa och livsstil
Ämnesord:
Biofysik, Dietik, Fysiologi, Hälsa, Kemi, Medicin, Nutrition, Socker
Utbildningsnivå:
Högskola

Mer högskola & biologi

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Titta UR Samtiden - Nobel Week Dialogue 2015

Omdefiniera intelligens

Carl Wieman, Nobelpristagare i fysik 2001, berättar om sin syn på intelligens och varför traditionella mätningar är missvisande. Han menar att intelligens snarare skapas än är något medfött, och talar bland annat om vilka möjligheter det finns att förbättra intelligensen. Inspelat på Svenska mässan, Göteborg, den 9 december 2015. Arrangör: Nobel Media.

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Lyssna Bildningsbyrån - sex

Sex? Nej tack!

Asexualitet handlar inte om sexualdriften, utan om en oförmåga att känna sexuell attraktion. Vi möter Jenny som efter flera års relation fick ett ord för sin läggning via en blogg. Docent Lars Gösta Dahlöf har forskat kring hur den uppstår.

Fråga oss