Titta

UR Samtiden - Sockerchocken

UR Samtiden - Sockerchocken : Sockerchocken

Programmet är inte tillgängligt

Det här programmet saknar just nu rättigheter för att spelas upp på UR Skola.

Sockerchocken

Produktionsår:
Längd:
Tillgängligt till:

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm granskar historien bakom våra kostråd. Aldrig tidigare har vi ätit så mycket socker som nu. Det kan vara orsaken till den pågående epidemi av fetma och diabetes som sveper över världen. Mindre fett i maten skulle ge oss mindre fett på kroppen men det blev precis tvärtom. Främst är det kolhydraterna som är boven i dramat, menar Ann Fernholm. Inspelat den 23 maj 2013. Arrangör: Stockholms stadsbibliotek.

Ämnen:
Biologi > Kropp och hälsa, Idrott och hälsa > Hälsa och livsstil
Ämnesord:
Biofysik, Dietik, Fysiologi, Hälsa, Kemi, Medicin, Nutrition, Socker
Utbildningsnivå:
Högskola

Mer högskola & biologi

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Titta UR Samtiden - Vägval för en bättre hälsa

Håll kropp och knopp i topp

Hjärngymnastik är minst lika viktigt som fysisk aktivitet. Här samtalar tre experter om hälsa och om att hålla sig aktiv även efter 70. Inspelat den 15 oktober 2015 på Clarion Sign, Stockholm. Arrangör: Systembolaget.

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Lyssna Bildningsbyrån - Kina

TKM - Traditionell kinesisk medicin

Inom den traditionella kinesiska medicinen är de vanligaste behandlingsformerna akupunktur, mat som medicin, massage, qigong och örtmedicin. Den grundar sig på en mångtusenårig filosofi som syftar till att människan ska befinna sig i balans. Idag utövas den ofta parallellt med västerländsk skolmedicin.

Fråga oss