UR Samtiden - Sockerchocken
Tangentbordskontroller för spelaren
- ␣Mellanslag,
- ↵Retur:
- Spela / pausa programmet
- M
- Ljud på / av
- ↑Pil upp:
- Höj ljudvolymen
- ↓Pil ned:
- Sänk ljudvolymen
- →Pil höger:
- Hoppa framåt 5 sekunder
- ←Pil vänster:
- Hoppa bakåt 5 sekunder
- 0 - 9
- Hoppa direkt till 0% - 90% av programmets längd
- C
- Välj språk för undertextning
- F
- Visa spelaren i helskärmsläge
- Esc
- Avsluta helskärmsläge

Sockerchocken
- Produktionsår:
- Längd:
- Tillgängligt till:
Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm granskar historien bakom våra kostråd. Aldrig tidigare har vi ätit så mycket socker som nu. Det kan vara orsaken till den pågående epidemi av fetma och diabetes som sveper över världen. Mindre fett i maten skulle ge oss mindre fett på kroppen men det blev precis tvärtom. Främst är det kolhydraterna som är boven i dramat, menar Ann Fernholm. Inspelat den 23 maj 2013. Arrangör: Stockholms stadsbibliotek.
- Ämnen:
- Biologi > Kropp och hälsa, Idrott och hälsa > Hälsa och livsstil
- Ämnesord:
- Biofysik, Dietik, Fysiologi, Hälsa, Kemi, Medicin, Nutrition, Socker
- Utbildningsnivå:
- Högskola