Titta

UR Samtiden - Mat för en hållbar framtid

UR Samtiden - Mat för en hållbar framtid

Du måste logga in för att nå programmet!

Du behöver logga in via till exempel en mediecentral för att kunna titta eller lyssna på det här programmet.

Se programmet via din mediecentral

UR Samtiden - Mat för en hållbar framtid

Produktionsår:
Längd:

Line Gordon föreläser om att mat är nyckeln till en hållbar framtid. Gordon är vice forskningschef på Stockholm Resilience Centre. Hon berättar om att metoderna och teknologin som idag används för att producera mat inte är tillräckligt miljövänliga och effektiva för att möta framtidens krav och utmaningar. Gordon menar att vi måste hitta nya tekniskt innovativa lösningar. Inspelat den 23 februari 2017 på Folkuniversitetet i Stockholm. Arrangör: Folkuniversitetet.

Ämnen:
Biologi > Djur och natur > Naturbruk > Jordbruk, Miljö > Hållbar utveckling
Ämnesord:
Hållbar utveckling, Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Teknik
Utbildningsnivå:
Allmänbildande

Mer allmänbildande & biologi

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Titta Malin Ewerlöf om löpning och hälsa

Idrottaren och flerfaldiga medaljören Malin Ewerlöf berättar sin löpning och om sitt arbete som personlig tränare. I ett samtal med moderatorn Cecilia Garme talar hon om om vikten av att ha en sund inställning till löpning, träning och alkohol. Inspelat den 15 oktober 2015 på Clarion Sign, Stockholm. Arrangör: Systembolaget.

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Lyssna Barnaministeriet dokumentär

När allt blev suddigt

Mattias drabbats plötsligt av den ärftliga och mycket ovanliga ögonsjukdomen Lhon (Lebers heredetära opticus neuropati). På bara några månader blir han gravt synskadad. Själv är Mattias glad över att han inte fått MS eller en hjärntumör, men människor i hans omgivning är helt förkrossade. Programmet handlar om hur han får vardagen att fungera, hur gitarren plötsligt blir mer intressant än tevespelet och om vännernas betydelse.