Titta

UR Samtiden - Tarmens flora och fauna

UR Samtiden - Tarmens flora och fauna

Om UR Samtiden - Tarmens flora och fauna

Föreläsningar och samtal om tarmhälsa ur olika perspektiv. Inspelat den 22 mars 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Till första programmet

UR Samtiden - Tarmens flora och fauna : Hur mat och lycka hänger ihop

Du måste logga in för att nå programmet!

Du behöver logga in via till exempel en mediecentral för att kunna titta eller lyssna på det här programmet.

Se programmet via din mediecentral

Hur mat och lycka hänger ihop

Produktionsår:
Längd:

Niklas Ekstedt och Henrik Ennart berättar om sin bok "Happy Food" som handlar om hur mat och lycka hänger ihop. De talar bland annat om må bra-shoten att starta dagen med, antiinflammatoriska burgare och super-rödbetsjuicen som även fungerar som Viagra. Inspelat den 22 mars 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Ämnen:
Hem- och konsumentkunskap > Mat och hälsa
Ämnesord:
Dryck, Hälsa, Mat, Tarmar
Utbildningsnivå:
Högskola

Alla program i UR Samtiden - Tarmens flora och fauna

Spelbarhet:
UR Access
Längd:
TittaUR Samtiden - Tarmens flora och fauna

Hur mat och lycka hänger ihop

Niklas Ekstedt och Henrik Ennart berättar om sin bok "Happy Food" som handlar om hur mat och lycka hänger ihop. De talar bland annat om må bra-shoten att starta dagen med, antiinflammatoriska burgare och super-rödbetsjuicen som även fungerar som Viagra. Inspelat den 22 mars 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Produktionsår:
2018
Utbildningsnivå:
Högskola
Beskrivning
Spelbarhet:
UR Access
Längd:
TittaUR Samtiden - Tarmens flora och fauna

Krafter som styr din hälsa

Allt fler lever längre och längre, och det är möjligt att leva i många år med kroniska sjukdomar, säger Mats Lekander, professor i hälsopsykologi. Samtidigt förväntar vi oss i vår kultur i hög grad en frånvaro av kroppsliga obehag. Kan vi förstå vad som gör att vi upplever vår hälsa som bra eller dålig? Om vi är friska, sjuka eller mittemellan? Inspelat den 22 mars 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Produktionsår:
2018
Utbildningsnivå:
Högskola
Beskrivning
Spelbarhet:
UR Access
Längd:
TittaUR Samtiden - Tarmens flora och fauna

Frisk utan flum

Jessica Norrbom och Maria Ahlsén, doktorer i fysiologi, har skrivit boken "Frisk utan flum". De berättar här om hur lite man faktiskt behöver göra för att uppnå positiva hälsoeffekter samt varför det är viktigt med riktig mat, vardagsrörelse och träning. Inspelat den 22 mars 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Produktionsår:
2018
Utbildningsnivå:
Högskola
Beskrivning
Spelbarhet:
UR Access
Längd:
TittaUR Samtiden - Tarmens flora och fauna

Det talas om hälsa

Ett panelsamtal om hälsa i vår tid och all den information som vi överöses av i ämnet dagligen. Här får vi höra experter tala om vad man ska tänka på och hur vi ska förhålla oss till all information och reklam. Medverkar gör Henrik Ennart, journalist och författare, samt Maria Ahlsén och Jessica Norrbom, båda medicine doktorer i fysiologi. Moderator: Minna Hellman. Inspelat den 22 mars 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Produktionsår:
2018
Utbildningsnivå:
Högskola
Beskrivning

Mer högskola & hem- och konsumentkunskap

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Titta UR Samtiden - Klimatforum 2016

Regeringens arbete med hållbar konsumtion

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) skräder inte orden när han berättar om sina planer för att påverka Sveriges konsumtion i en mer hållbar riktning. Han menar att Sverige ska vara ett av världens första fossilfria länder och ha ett hundraprocentigt förnybart energisystem. Inspelat på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10 februari 2016. Arrangör: Naturvårdsverket.

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Lyssna Bildningsbyrån - historia

Smörgåsbordets uppkomst

Vilka rätter stod på de tidigaste smörgåsborden? Om kändiskocken Gustava Björklund, maten och det dukade bordet under 1800-talet.